Lactobacillus gasseri, yüksek oranda insan bağırsağında kolonize olmuş probiyotik özellikli bir laktik asit bakterisidir. İnsan vücudunda; ağız,ince bağırsak,kalın bağırsak ve kadınlarda vajina florasında varlık gösteren bir probiyotiktir.Bağırsak sağlığını geliştirme yeteneğine sahiptir. Farelerle yapılan deneylerde rotavirüs kaynaklı ishali önlediği görülmüştür. Tahrişten kaynaklanan bağırsak iltihabını önleyici etkiye sahiptir. Kan kolestrol düzeylerini kontrol edebilme özelliğine sahiptir.Karın bölgesindeki yağlanmayı kontrol altında tutabilme özelliğine sahiptir. Yapılan çalışmalarda tavşanlardan yağ gözeneklerinin genişlemesini önleyen ve aynı zamanda aşırı kilolu insanlarda iç organlardaki yağlanmayı da azaltmaya yönelik etkiler göstermiştir.
Microbiome Lactobacillus Gasseri
- LG-G12 suşu içeren probiyotik takviye edici gıdadır.
- Probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
- Her kapsülde 3 milyar canlı Lactobacillus Gasseri G12 suşu içermektedir.
Probiyotik Nedir?
Probiyotik kelimesi yunanca bir kelime olup ‘yaşam için’ anlamına gelmektedir ve ‘antibiyotik’ kelimesinin anlamca karşıtıdır. Ağız yoluyla yeterli miktarda alındığı zaman konak üzerine sağlığa yararlı etkiler sağlayan yaşayan mikroorganizmalardır. Enfeksiyon ve bazı enfeksiyon dışı hastalıkların önlenmesinde probiyotik mikroorganizmaların etkileri üzerine çok sayıda çalışma yapılmış ve halen yapılmaktadır. Probiyotik olarak en yaygın kullanılan mikroorganizmalar insan intestinal mikroflorasının üyeleri olan laktobasiller ve bifidobakteriler gibi laktik asit bakterileridir. Özellikle rotavirüs diyaresi, antibiyotik kullanımıyla ortaya çıkan diyare ve seyahat diyaresi gibi intestinal enfeksiyonların önlenmesi ve tedavisinde probiyotiklerin klinik önemleri bir çok çalışmada gösterilmiştir. Bununla beraber, karaciğer rahatsızlıklarının probiyotiklerle tedavisi üzerine olan bilgiler intestinal infeksiyonlara kıyasla oldukça sınırlıdır. Bu makalede karaciğer rahatsızlıkların probiyotiklerle tedavisi ile ilgili oldukça yeni bilgi ve hipotezler üzerinde durulmuştur.
Bu probiyotikle ilgili yapılan bilimsel çalışmalar varsa paylaşır mısınız tsk
Merhaba Kübra Hanım,
Lactobacillus Gasseri probiyotiği ile ilgili yapılmış birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Bazılarının bilgilerini sizinle paylaşalım, daha ayrıntılı bilgi isterseniz irtibat numaramız üzerinden beslenme uzmanlarımıza sorularınızı sorabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
1- Lactobacillus Gasseri’nin kötü kan kolesterolü (LDL) üzerine etkileri ile ilgili çalışma için bkz:
Ooi LG, Ahmad R, Yuen KH, Liong MT. Lactobacillus gasseri [corrected] CHO-220 and
inulin reduced plasma total cholesterol and low-density lipoprotein cholesterol via alteration
of lipid transporters. J Dairy Sci. 2010 Nov;93(11):5048-58. doi: 10.3168.jds.2010-3311.
2- Lactobacillus Gasseri’nin Helicobakter Pylori üzerine etkileri için bkz:
Ryuzo Deguchi, Hidemasa Nakaminami, Emiko Rimbara, et al. Effect of pretreatment with
Lactobacillus gasseri OLL2716 on first-line Helicobacter pylori eradication therapy. J
Gastroenterol Hepatol. 2012 May; 27(5): 888-892. doi: 10.1111/j.1440-1746.2011.06985.x.
3- Lactobacillus Gasseri’nin abdominal bölge yağlanması üzerine etkileri için bkz:
Effect of Lactobacillus gasseri SBT2055 in fermented milk on abdominal adiposity in adults in randomised controlled trail, British Journal of Nutrition 2013/110